Фірмовий інтернет-магазин VINZER
Безкоштовна доставка при оплаті на сайті або на суму понад 2000 грн.
Замовлення 24/7. Прийом вхідних пон.-п'ят. з 10.00 до 18.00.
Фірмовий інтернет-магазин VINZER
Замовлення 24/7. Прийом вхідних пон.-п'ят. з 10.00 до 18.00.
Кошик
Каталог
Фірмовий інтернет-магазин VINZER
Безкоштовна доставка при оплаті на сайті або на суму понад 2000 грн.
Замовлення 24/7. Прийом вхідних пон.-п'ят. з 10.00 до 18.00.
Як вибрати ідеальну форму для випічки повітряного бісквіта

Як вибрати ідеальну форму для випічки повітряного бісквіта

Як вибрати ідеальну форму для випічки повітряного бісквіта
 
Бісквіт — це дуже примхливе тісто. Мабуть, саме примхливе з усіх. Чи вийде воно повітряним або впаде твердою грудкою, залежить не тільки від духової шафи або рецепта. Суттєву роль відіграє форма, в якій це тісто випікається.
 
Чого тільки не використовували, щоб спекти бісквіт! Це були і чавунні сковорідки, і саморобні форми з фольги. А якщо під рукою нічого не виявлялося, то просто виливали тісто на деко і сподівалися на диво, що випічка підійде, але не підгорить.  
 
Сьогодні ситуація інша. Днями я зайшла в магазин, щоб подивитися на асортимент. І очі розбіглися від асортименту різних форм кольорів і розмірів. Що вибрати, щоб тісто пропеклося і не пригоріло? Давайте розбиратися.
Властивості форми для випічки
На кухні якісна форма подарує господині гарний настрій. У ній готувати одне задоволення.
Якою ж має бути якісна форма:
• витримувати високу температуру — до 200° C;
• бути безпечною — не виділяти токсичних речовин;
• мати гарну теплопровідність — для успішного приготування бісквіта;
• мати антипригарні властивості — щоб тісто не липло до стін чи днища. 
Всі ці властивості залежать від матеріалу, з якого зроблен посуд.
Матеріал форми для бісквіта
Ще зовсім недавно в магазинах доступними були тільки фольга та жерстяні каркаси. Сьогодні виробники пропонують форми з чавуну, кераміки, силікону, металевих сплавів. Чи всі вони підходять для бісквіта?
 
Литі. Професійні кухарі такі товстостінні форми не використовують. Ємність зі скла, чавуну або кераміки не зовсім те, що потрібно. Випічка з бісквітного тіста може просісти. До того ж, її складно буде виймати.
Як варіант, литу ємність можна використовувати, коли ви готуєте пироги з ягодами і фруктами. Покладіть начинку на дно. Вона створить вологу «подушку», яка сама відстане від литої форми, якщо її перевернути догори. 
З чистим бісквітом такий номер не пройде. Доведеться використовувати папір для випікання.
 
З антипригарним покриттям. Відмінний варіант. Бісквіт не любить, коли змащують стінки маслом. Тому виймати готову випічку з форми з напиленням легко і зручно.
Одноразова. Паперові одноразові формочки — простий, практичний і економний спосіб спекти бісквіт. У ній красиво можна подати до столу тістечка або взяти їх з собою на природу. Мільйони шанувальниць кондитерської майстерності оцінили цю форму.
 
• Її не потрібно мити, а це, погодьтеся, важливо.
• Відмінно витримує високі температури в духовій шафі .
• Підходить для випікання бісквіта в мікрохвильовій шафі. 
• Не потрібно змащувати маслом.
 
Але не все так солодко. Є й мінуси. 
• Одноразова.
• Коли виймаєте бісквіт, його края виглядають неохайно.
• Можливо, папір не має жорстких обрисів і випічка виходить безформна.
 
Зі знімним дном. Класика, перевірена роками. Це ідеальна форма з тонкими стінками з антипригарним покриттям або без нього. Випічка добре піднімається і виходить повітрям. А коли бісквіт охолоне, його легко витягти, просто відкривши спеціальний замок.
 
Часто їх роблять дуже тонкими. Якщо купувати дешеві варіанти, вони можуть іржавіти і деформуватися від високої температури. Вибирайте такий посуд, який не згинається від легкого натискання, і з якісно запаяними швами.
 
На ці форми також роблять тефлонове напилення. Ємність з антипригарними властивостями потребує дбайливого догляду. Її не можна дряпати, і вона важко  перносить різкі перепади температури.  
 
Форми зі знімним дном бувають круглими, квадратними і у вигляді серця. Вибирайте, яке частування приготувати: звичний круглий торт, квадратний пиріг або святкову сердечну насолоду.
На закінчення
Як бачите, при всій різноманітності, найкращою формою для бісквіта є ємність зі знімним дном. У ній примхлива випічка виходить легкою, повітряною і рівномірно пропікається по краях і в середині.
 
Відкрию невеликий секрет. Висота бортиків форми має значення. Бісквітне тісто може підніматися. За своєю структурою воно пишне і повітряне. Заливати його в форму з низькими краями, як грати в лотерею: витече чи ні. Тому береться форма з високими бортиками, і бісквітна суміш наливається на ⅔ висоти форми.
 
Створюйте ваші кулінарні шедеври. Все, що для цього потрібно — перевірений рецепт і хороша форма для бісквіта. Її можна знайти в фірмовому магазині VINZER. А поки ви вибираєте, я вип'ю чашку ароматної кави з божественно смачним бісквітним тістечком. Приєднуйтесь :)
 
 
 
Залиш свій коментар
Залишити коментар
Ольга
04.10.2019 02:22
 
Огромное спасибо! Я новичок в этом деле, пока практикуюсь на своих родных и соседях )))) бисквит выпекаю в каменной сковороде или в мультиварке, но все не то пальто. На днях купила форму со съемным дном, а мне сказали что это только для дрожжевого теста, вы меня переубедили, сегодня же буду пробовать! Спасибо за пост! :-) удачи во всем!
Рубрики
Find us on Facebook
VINZER HOME Рекомендує